Český investor Hopax chce v Medzilaborciach investovať 400 mil. Sk

11.12.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 11. decembra (TASR) - Zhruba 400 miliónov Sk chce investovať v Medzilaborciach český investor - strojárska firma HOPAX, s. r. o. V novej prevádzke by tak v prvej etape mal vytvoriť 200 pracovných miest.
Český investor, zaoberajúci sa výrobou žeriavov, montovaných hál a náhradných dielcov pre lodiarsky priemysel, sa uchádza o štátnu dotáciu. \"Pravdepodobne v priebehu budúceho týždňa máme mať spolu s investorom rokovanie na ministerstve hospodárstva, \" uviedol dnes pre TASR primátor mesta Ladislav Demko. Dodal, že jednou z priorít medzilaboreckej samosprávy je zvýšenie zamestnanosti v meste so 6 700 obyvateľmi, preto sa snažia o získanie spomínaného investora a prípravu všetkých podkladov tak, aby boli úspešní.
Nová prevádzka so strojárskou výrobou by po schvaľovacích procesoch a kladnom stanovisku mala začať vznikať na zelenej lúke v jarných mesiacoch budúceho roka. Jej výstavba by sa mala začať na pozemku s plochou 5 hektárov. Nová výrobná hala sa bude rozprestierať na \"zelenej lúke\" v lokalite oproti bývalej firme Vihorlat v smere na miestnu časť Borov. Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva odsúhlasili pozemok pre českého investora za symbolickú jednu českú korunu. V neskoršom období by mala firma zamestnávať až 300 pracovníkov.
 

Vyberte región